maandag 5 juli 2010

Wedstrijden (?) Echternach 3 en 4 juli

Met ploeggenoot hadden we besloten dit weekend deel te nemen aan internationale wedstrijden in Echternach. Waren daar een jaar of acht geleden ook geweest en bewaarden daar goede herinneringen aan.
Vrijdagmiddag vertrokken wij eind van de middag vanuit de Bilt en geholpen door het Nederlands voetbalteam dat zich wist te plaatsen voor de kwartfinales en de FIFA die deze wedstrijd precies op deze tijd plande, bereikten wij Maastricht in de onwaarschijnlijk, .< ouderwets aandoende, reistijd van nog geen twee uur. Ook de horde Maastricht werd zonder oponthoud genomen zodat wij na twee uur al in België reden. Ervaring heeft ons geleerd dat als je eenmaal Nederland uit bent je zo op de plaats van bestemming zit in Luxemburg en dat gold nu ook. Dankzij TomTom was de jeugdherberg in Echternach ook zo gevonden. Bleek nu nieuwbouw te zijn en daardoor verplaatst vanuit de binnenstad naar buiten Echternach. Tot zover alles goed. ´s Morgens om half negen naar het zwembad om in te zwemmen en wat blijkt? Leeg zwembad. Dienstdoende medewerker wist ons te vertellen dat er wel wedstrijden gepland stonden, maar die waren afgelast wegens gebrek aan belangstelling. Waren ze ons waarschijnlijk even vergeten te vertellenDe organisatie was ook even niet te bereiken. Nam eerst steeds de telefoon niet op en was later steeds in gesprek.
Toen wij deze meneer ´s middags dan eindelijk aan de telefoon kregen was hij zeer chagrijnig en vertelde ons dat hij twee weken geleden een mail had gestuurd en dat de mededeling gisteravond ook op de website was gezet. Tja gisteravond waren wij al in Luxemburg en de laatse mail die ik had ontvangen was een bevestiging van onze inschrijving. Gezien het feit dat wij de reservering van de jeugdherberg niet ongedaan konden maken en zeker niet de afgelopen nacht die wij daarin hadden doorgebracht, het mooie weer en de prachtige omgeving waarin wij ons bevonden, besloten wij dan maar er een gezellig weekend van te maken. De kosten van reis en verblijf zouden wij wel declareren bij de chagrijnige meneer. .
Ik twijfel nog of ik daarbij ook de kosten van 4,95 voor een vlug gekochte bikini bij Zeeman daar
ook aan toe zal voegen. Je kunt toch niet in een wedstrijdbadpak met pijpen tot de knieën aan een recreatieplas liggen.
Wel we hebben genoten Stralend weer tijdens ons verblijf. Prima plek voor een trainingsweekend. Gewaterfietst, gewandeld, terrasje gezeten, stadje bekeken en weer op een terrasje gezeten. Op de weg naar huis zondag het stuwmeer bij Esch-sur-Sure aangedaan waar ik toch nog even in open water zwemmen kon.

Geen opmerkingen: