woensdag 7 april 2010

Je kunt ook teveel willen weten

Vandaag naar het AMC voor de uitslagen van al die onderzoeken. Ik was te vroeg en dwaalde wat langs de winkeltjes en restaurants. Raakte de weg kwijt, ik vind het nogal onoverzichtelijk daar, en zocht naar het gebouw waar ik moest wezen. En wie kom ik daar tegen. Lotgenootje op weg naar de zuurstoftank. Samen een afspraak maken in het AMC lukt niet omdat de specialisten niet mee willen werken en nu loop je elkaar zo maar tegen het lijf. Duurde maar kort, maar was toch leuk haar even te zien.
De uitslag: Aan het slijm wat ik ingeleverd had had zij niets want het was geen longslijm wat ik op had kunnen hoesten. Dat diepere slijm krijg ik ook niet omhoog. Nu is nog niet duidelijk wat daar beneden zit. Op de foto´s en scan was wel te zien dat de kleine luchtwegen helemaal dicht zitten met iets. Ze gaat er voorlopig van uit dat het een ontsteking is, vandaar de antibiotica. Na een paar dagen niet gehoest te hebben begon het gisteren weer, maar van de antibiotica zou ik pas echt kunnen weten of het helpt na vier weken. Dan weet ze ook zeker dat het om een ontsteking gaat.
De fietstest gaat toch door want ze wil nu weten of die moeheid van hart of longen afkomt of dat het gebrek aan conditie is. En toen wilde ik teveel weten. Ik stelde de vraag wat nu als het conditie is. En toen kreeg ik het antwoord wat ik niet wilde horen. Dan bestaat de mogelijkheid dat er toch ergens in je lichaam weer iets aan de hand is. En dat willen wij uitsluiten.
Ik heb haar de opdracht gegeven het uit te sluiten.

2 opmerkingen:

kitty zei

Als ze het nu toch uitsluiten doe je die test toch gewoon niet. Kunnen ze ook niet van gedachten veranderen.

Ibella zei

Ik hoop het niet voor je Loekie, maar soms kun je wel beter weten waar je aan toe bent. Toch een onsteking diep in de longen,die deze hoestklachten veroorzaken, kan ik me ook goed voorstellen.
Groetjes Ibella